Dekens

Welke regendeken past het beste bij uw paard? 
Welke outdoordeken u kiest is onder andere afhankelijk van het ras van uw paard, de dikte van de vacht, de leeftijd en de conditie. Maar natuurlijk ook van de wijze waarop uw paard gehouden wordt.

Buitenpaarden 
Paarden met een goede wintervacht, een goede gezondheid en een beschutting tegen regen en wind hebben in principe geen buitendeken nodig. Voor bescherming tijdens echt slechte dagen en na inspanning adviseren wij een lichte regendeken.

’s Nachts op stal en overdag naar buiten 
Kougevoelige of geschoren paarden die in de herfst en winter overdag buiten staan hebben zonder meer een warme outdoordeken nodig. Als u in de gelegenheid bent de buitendekens te wisselen, dan ligt de keuze voor een staldeken én een outdoordeken het meest voor de hand. U gebruikt de dekens, afhankelijk van het weer, afwisselend of in combinatie met elkaar. Bent u niet in de gelegenheid om de buitendeken te wisselen of kiest u voor gemak, dan is een dikke, goed ademende en vochtafvoerende outdoordeken voor uw paard ideaal. Uw paard blijft hiermee zowel binnen als buiten comfortabel warm en droog. Vaak redt u het niet met één winterdeken voor uw paard. In het voor- en najaar heeft uw paard een dunne, ongevoerde regendeken nodig en tijdens de wintermaanden ontkomt u meestal niet aan een dikke warme outdoordeken. Wanneer u het gehele jaar door gebruik wilt maken van één outdoordeken, dan is een 4-seizoenen deken de oplossing. Met de verschillende onderdekens voor paarden kunt u de warmte van deze buitendekens eenvoudig aanpassen.

Pensionpaard 
Staat uw ongeschoren paard op een binnenstal van een manege of pensionstal waar hij dagelijks even naar buiten mag, dan volstaat een dunne, goed ademende en waterdichte outdoordeken. U kiest hiermee voor gemak en zekerheid: uw paard heeft het op stal comfortabel warm, gaat goed beschermd naar buiten en u belast niemand met het wisselen van dekens. Met een dikkere deken heeft uw ongeschoren paard het op stal al gauw te warm. Voor geschoren paarden is een dikke outdoordeken het meest geschikt.

Het is een groot misverstand dat de dikste paardendeken per definitie de beste deken is; met een dikke deken kan uw paard het namelijk ook te warm krijgen. En te warm is net zo onprettig als te koud. Witte vlekken op een deken zijn overigens een overduidelijk signaal dat de deken echt te warm is. Uw paard heeft dan gezweet onder zijn deken en heeft het te warm gehad. Voordat u een keuze gaat maken, is het dan ook erg belangrijk dat u bepaalt welke deken het beste past bij de wijze waarop u uw paard tijdens de herfst en winter stalt, gebruikt en weidegang geeft.Fleece-Dekens

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2021 Paarden, honden en katten spullen kopen doe je bij Kreukiespaardenpret | Paarden, honden en katten artikelen | Goedkoop | Snelle levering | Kwaliteit | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel